Lepota neodustajanja

“Poreklo ljubavi nije poznato, a ipak ona pušta korenje sve dublje i dublje. Zbog nje može prestati život dok njena snaga može ponovo da oživi mrtve. Ljubav nije potpuna ako onaj ko živi, nije voljan zbog nje umreti ili ako mrtvog ne može vratiti u život. Mora li ljubav koja dolazi u snu nužno biti nestvarna ?! Jer u ovom svetu ne nedostaje ljubavnika iz snova.”

                                                 

Negde duboko postoje neograničene mogućnosti. Kada neko postane dovoljno upućen u to kako da stigne na ovo čudesno mesto, otkriće se potpuno nova percepcija stvari, ljudi, dešavanja. Upravo tu je počelo sve da se dešava. Nestvarna hemija. Došla niotkuda i ostala tu da ne znaš šta ćeš sa njom da uradiš.

Pošto su ograničenja samo stvar izbora nečijeg uma, onda se čini da  i sve ostalo dođe u pravo vreme i na pravo mesto. U stvari, sve je ovo samo ogledalo napora koji je uložen kako bi se skinuo veo sa uvida kako to funkcionišu oni najdublji delovi svesti koji mirno plove najudaljenijim nivoima mističnosti.

Sopstvena harmonija

Trebalo je prvo da dođeš u ravan sa sobom, da podesiš sve te parametre koji će da posluže kao odskočna daska za uspostvaljanje veze sa nevidljivim svetom. Taj proces ne može biti dovršen bez intelektualne perspektive jer je „ono mentalno“ tako moćan afrodizijak. Tada sve polako dolazi na svoje mesto.

Zar nije Božanski pobediti sam sebe ?! Biti veliki u svetu nepravdi, neprijatnosti i bola. Kada se podvuče crta i kada ogoljeni stanemo pred sopstvenim bićem, najčistiji smo i spremni da nešto menjamo.

Velike misli i nerešivi problemi

Sve te velike misli bile su samo podstrek kada dođu situacije sa naizgled nerešivim problemima. Svi vi, koji ste deo ljudskog roda, možete da razumete taj savršeni red i poredak. Čak šta više, možete da se opredelite da se u njega uklopite. Ti osećaš taj savršeni poredak, poželi onda da ga razumeju i svi ostali.

Kada se spoznaju one suštinske istine, lako je biti u harmoniji. Oprostiti, razumeti, voleti i samo voleti. Odabereš li voleti, bićeš oslobođen svake boli i pogrešne misli, osuđivanja ili odbacivanja. To je prava istina jer onaj ko voli, vidi drugačije, njegova percepcija sveta nije ista kao tvoja. Ne može to svako razumeti, ali svako može biti blagosloven tim darom, da je ušuškan u veličanstvenosti osećanja koje menja sve. Iz temelja.

Pravi uvidi

Taj osećaj izvlači maksimum iz dubine samog bića na površinu svakodnevnice. Pruža samo ono najbolje. I tada su svi uvidi ispravni, nema pogrešnog načina.

Princip je kao i kod kopanja zlata, da bi se izvuklo iz unutrašnjosti zemlje mora se spustiti do same srži i to se mora raditi u samoći da bi bilo vidljivog efekta. Tek tada se oslobađa od vezanosti, od straha, bola, ljubomore, od trivijalnih sitnica koje samo truju um i nude samo slabost. Tada zastaneš i kažeš svemu: Hvala! Iskreno i oslobađajuće: “Hvala“ Jer je izgradilo karakter, jer je podstaklo najveću emociju, jer je podstaklo duboko razumevanje, nežnost, podršku i sve suštinske vrednosti koje čine nekoga velikim u očima drugih, a u sopstvenim daju samo blagost i altruizam.

Zar taj dar nije veći od svega, zar nije vredan velike zahvalnosti ?! Hvala ti jer u meni ne budiš ono prizemno već naprotiv, najveće vrednosti koje neko ne prepozna ni za čitav život. To je ispunjen odnos, iako nema reciprocitet, iako nije uzajaman. On postoji. Sve dok je njegov značaj važniji od njegove forme, on će biti tu, prisutan u svoj svojoj veličini. Pobede i porazi samo su deo niza događaja. Bez obzira na dobre ili loše okolnosti, ispravno je zadržati svu onu žestinu neodustajanja. Jer vredi. Život uvek vredi živeti na taj način.

To nije nešto apstraktno, već stil života, način razmišljanja koji utiče na naš kvalitet. Sve ono što je uzvišeno, a što je sada oslobođeno neka nađe svoj put. Sačuvaj negde duboko u svojoj svesti saznanje da si najveći i najvredniji od svih, jer ništa se ovo ne bi osvestilo da nije bilo Tebe.

A kako to izgleda tebi, da li možeš da pronađeš inspiraciju i u najizazovnijim okolnostima ?! Ako ti je potrebna podrška, naćićeš je na ovim stranicama.

 

  “ Nije lako voleti, ali je moguće uprkos brojnim saplitanjima.“

 

 

 

 

 

 

5 Comments

 1. Tajne produktivne To do liste – Ivana Živanić

  23. March 2018. at 17:26

  […] Prvi korak koji treba da preduzmeš prilikom sastavljanja svoje mainstream liste, svakako je i zapisivanje svih obaveza i aktivnosti koje se ponavljaju. Fokusiraj se samo na zadatke koji doprinose ostvarivanju tvojih ciljeva i koji će takođe doprineti osećaju postignutog uspeha. Lista može na primer da uključuje i sledeće obaveze: […]

 2. Značaj fokusa na socijalne veštine – Ivana Živanić

  1. April 2018. at 17:51

  […] tom, menja se i način na koji obavljamo svakodnevne zadatke, kao i to koji će se poslovi u budućnosti obavljati a koje će poslove obavljati mašine, potpuno […]

 3. Elissa Whitaker

  18. July 2018. at 21:08

  Hi, Neat post. There is a problem together with your web site in internet explorer, could check thisK IE still is the market chief and a big part of people will leave out your wonderful writing due to this problem.

 4. Bryon Stirewalt

  31. July 2018. at 03:54

  I was reading some of your posts on this internet site and I conceive this website is rattling instructive! Keep on posting.

 5. survive the ark dedicated servers ragnarok

  29. August 2018. at 00:05

  I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is needed to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web savvy so I’m not 100 positive. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Thank you

Leave a Reply