PANDORINA TAJNA

Pridržavala se svog Sporazuma preko dvadeset godina. I mada je živela u njihovoj neposrednoj blizini, nikada im nije pričala o svojim ličnim iskustvima. U suštini, nikada se nije ni ukazala prilika da razmeni svoja viđenja sa drugim Elementalima iz svoje grupe i kako su oni postupali sa ljudima na koje su svakodnevno nailazili. Ovakav odnos nije zavisio samo od prisustva u grupi. Napustila ih je jer nije želela da troši energiju na preispitivanje vrednosti Sporazuma.

U grupi joj je omiljena vežba bila kada su učili da poboljšaju pamćenje ili bilo koju drugu intelektualnu sposobnost. Tako se i sprijateljila sa elementalima jer su oni bili neophodni za izvođenje te vežbe. Zamišljali bi veliki univerzalni okean svetlosti od sjajne materije od koje se oblikovala ogromna kugla svetlosti. Imaginacija je pokretala kuglu, a akumulacija svetlosti činila je većom. Učili su ih da tu svetlosnu kuglu impregniraju željom i čvrstim uverenjem da će ona pokazivati istu moć i osobinu za koju se pretpostavlja da će pojačati željenu mentalnu sposobnost, poput pamćenja npr. Svi su voleli tu kuglu. Zvali su je Lucija.

Učili su ih da se mora raditi u mentalnoj sferi sve dok željena osobina ne postane navika. Tada bi se i elementali vraćali nazad u okean svetlosti jer su ispunili svoj zadatak. Oslobađanje i neposredna percepcija energije predstavljali su zadatak koji je zaokupio sve njihove sposobnosti.

Koncepcija transcedencije koja se ovde predavala zasnivala se na sistemu tumačenja koji čulne podatke prerađuje u smislene jedinice i uređuje odnose među ljudima u vidu strukture tumačenja. Već na prvim časovima savladali su da posmatraju ljudska bića kao energetska polja raznih svetlucavih boja. Za ozbiljnije poduhvate neophodna je bila unutrašnja energija da učini dostupnim puteve promene percepcije svesti.

***

 

Te noći padala je kiša, bilo je strašno nevreme. Nije bilo načina da se objasni kako se osećala dok je munja za munjom parala nebo i pogađala drveće u obližnjem parku. Osećala je neopisiv strah. Čak šta više, vrištala je jače nego prve noći kada je doživela isti scenario. Jedina misao koju je imala bila je da je rođena kukavica koja ne može da podnese napetost. Elemental koji je bio uvek uz nju zlobno je prokomentarisao da liči na slepog miša koji je pobegao iz pakla. Pošto se i sama osećala kao hodajuća krpa, nije mu puno protivrečila.

Objasnio joj je: “Tvoj dvojnik treba da postane svestan pa zbog toga u stresnim situacijama kao što je bila oluja postao je delimično svestan jer ga je tvoj strah ubrzao. Takođe, sada je i on delimično uplašen jer nije navikao da opaža svet tako brzo. Tvoje telo i tvoj razum navikli su na to, ali tvoj dvojnik nije.“

Nije joj se dopadala njegova tvrdnja. Bila je uverena da je spremna za oluju. Ali istina je bila da ono suštinsko što joj je zasmetalo, bila je činjenica da nije mogla lako sa njim izaći na kraj. To je lomilo takmičarsku stranu njene ličnosti na million malih krhotina.

Zbog toga je i odlučila da napusti i grupu i školu i sve njih. Konačni Učitelj, kako su ga svi tamo zvali, bio je njena spona sa slobodom. Konačni Učitelj imao je puno imena, po jedno za svaki od različitih oblika magije koju upražnjava. Želela je da se upozna i sa magijom beskonačnosti, ali cena je bila previsoka. Prateći je ka izlazu napomenuo je da će se jednog dana upoznati i sa tim njegovim imenom. Ali sada se približavao čas njenog prelaska. Čekali su je.

Obuzela je neizmerna, neidentifikovana čežnja. Htela je da se ipak provuče kroz otvor koji je delio od Konačnog Učitelja i da bude sa njima. Tamo je vladala toplina i ljubav. Ali čekali su na nju…

4 Comments

 1. Paunov Alibi – Ivana Živanić

  11. March 2018. at 16:59

  […] ga inače Čarli, ubijen je na putu između svoje i Leonove kuće, pre otprilike dva-tri dana i po prirodi stvari, policija sad to sve detaljno bistri i svuda gura nos. Leon veruje da će ga uhapsiti. […]

 2. Osnovne tehnike u ophođenju sa ljudima – Ivana Živanić

  22. April 2018. at 15:19

  […] skoro univerzalno uverenje da naporan rad zahteva osećaj napora, u suprotnom mislimo da posao nije dobro obavljen. Dakle, […]

 3. Ramiro Dibble

  28. June 2018. at 23:14

  Great post, I conceive people should learn a lot from this web site its rattling user genial.

 4. ronald reagan minuteman missile site

  29. August 2018. at 20:44

  Hello my friend! I want to say that this article is amazing, nice written and include approximately all significant infos. I would like to see more posts like this.

Leave a Reply