Paunov Alibi, II deo

***

 

Stefan je već uveliko pio svoje piće kada  mu je prišao Nikola. Zapalio je cigaretu, seo za šank pa reče:

– Dakle, imaš ili nemaš nešto novo ?

– Misliš da je sve gotovo. Misliš da si zaradio onih hiljadu eura što tih je Leon obećao

– Hajde, pričaj šta ima novo ?- upita ga Nikola

– Ma Leon ima alibi kao kuću. Nikako se ne može oboriti. Bolje me saslušaj. Čarli je bio ubijen oko 22h. Dobro ! Leon kaže da je u to vreme šetao parkićem.

– Znam dobro šta je rekao- reče mu Nikola

Stefan dobi zadovoljan izraz lica.

– A najinteresantnije je što je to i istina. Tip koji se brine o zelenim površinama u parku baš tada je obilazi park, pre zaključavanja kapija. U 22:05h on je video Leona kako se šeta stazom. Prošao je na par metara od njega. Bilo bi nemoguće da je Leon imao toliko vremena da ode do mesta gde je Čarli ubijen. To ga vadi iz problema.

Nikola reče:

– Vrlo dobro. To me nimalo ne čudi.

– Šta hoćeš da kažeš sa tim da te to nimalo ne čudi ?- upita ga Stefan

Nikola uze svoj kaput.

– Pođi sa mnom. Razumećeš.

 

***

 

 

Jedna lepa i mlada sobarica uvede Nikolu i Stefana u salon Čarlijeve žene. Alex je bio zadubljen u svoje beleške.

– Mislim da mogu da te oslobodim posla Al- reče mu Nikola

– Šta hoćeš time da kažeš ?- upita Alex

– Leon ima alibi, čvrst alibi. Čuvar parka ga je video pet minuta posle deset kako šeta stazom parka. To skida sa njega svaku sumnju.

– Ali to je nemoguće- reče gospođa Đina

– On je sigurno ubio mog muža.-

– Ne, on ga nije ubio.- reče joj Nikola.

– Šta hoćete time da kažete ? – upita ga ona glasom punim ljutnje

– Vašeg muža je ubila gospođa Iskra. Čitava stvar bila je udešena između nje i njenog muža. On je trebalo da otputuje za Švedsku sa novcem Vašeg muža, a ona je trebalo da doputuje za njim. Činjenica što su živeli odvojeno punih šest meseci, divno je poslužila toj njihovoj zamisli. Kada Vam je telefonirala pred povratak Vašeg muža, ona je vrlo dobro znala da on nije kod kuće.

– Kako to ?- upita Alex.

– Jer je čekala u telefonskoj govornici na putu.- reče Nikola.- Odatle je mogla da vidi kuću. Tražila je od gospođe Đine da joj se njen muž javi telefonom čim se bude vratio i dala joj broj svog telefona. Broj se još nalazi na beležnici za telefonske brojeve u hodniku, ali to nije broj stana gospođe Iskre. To je broj govornice na putu gde je ona čekala da Čarli prođe.

Alex polako zazvižda kroz zube.

– Stvar je bila opako zamišljena.- nastavi Nikola.- Gospođa Iskra obaveštava Čarlija kako njen muž ima nameru da ga ubije. Kaže mu da se njegova žena sprema da pobegne sa Leonom. Njen muž i ona znaju da će on biti osumnjičen, zato se pripremaju da on dobije besprekoran alibi tako da niko neće ni pomisliti da njega osumnjiči.

Alex uze svoj kaput.

– Mislim da odmah treba otići do gospođe Iskre. Sreća je što si pogledao u blok za beleženje telefonskih brojeva u hodniku, Nikola.

– To ne bi bilo dovoljno.- reče mu Nikola- Sreća me poslužila i kada sam posetio gospođu Iskru danas popodne. Zamolio sam je da se poslužim njenim telefonom. Zapamtio sam broj.

4 Comments

 1. Lane Derickson

  18. July 2018. at 20:13

  Some genuinely superb information, Sword lily I found this. “Ours is a world where people don’t know what they want and are willing to go through hell to get it.” by Donald Robert Perry Marquis.

 2. fotbollströjor

  24. August 2018. at 15:23

  The tips is incredibly intriguing.

 3. how to start prepping for shtf

  28. August 2018. at 16:08

  I was recommended this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem. You are incredible! Thanks!

 4. maglie calcio poco prezzo

  1. September 2018. at 02:55

  Great website! It looks very expert! Maintain the helpful job!

Leave a Reply