Pisanje i podsvest

Podsvest je uvek dvosmerno ogledalo. Ako neko od nas vidi sebe kakav je bio pre Procesa dok onaj drugi vidi sebe kao vizionara budućnosti, dinamika sopstvenog rasta i razvoja postoji i funkcioniše.

 

 

Nema ništa posebno pametno u tome da voliš i neguješ svaki svoj talenat ili ljubav prema nečemu. Međutim, slučaj je hteo da to bude malo komplikovanije.

Kada postoji čista emocija pa makar i prema sopstvenim potencijalima, u ljudskoj je prirodi da je odmah projektuje na ogledalo pozitivnih predrasuda o ličnoj i obično duboko potisnutoj vrednosti. Naravno, čitav taj proces nesvesno se odvija.

Kada se ogledaš u tome, vidiš svoje  mogućnosti koje još nisu pokrenute i realizovane. Kada se malo dublje zagledaš u suštinu, može da se primeti da većina ljudi vrlo svesno izbegava odgovornost.

Svesni um- urednik, Podsvest- pisac

Čak ponekad postoji iskrivljena percepcija o aktuelizaciji sopstvenih mogućnosti. Takvo stanje vrlo se uspešno postiže pomoću prevelikih očekivanja i ulaganja nada u nešto što bismo nazvali talenat.

Mračni lavirinti podsvesti kriju razna zanimljiva ubeđenja koja su ključ onoga čemu se teži. To je obično želja da se ostvarimo kroz to, ambicija da se lagano prione uz tananu nit inspiracije i mašte, nadajući se da će nam baš to doneti život koji se potajno želi, a ne živi.

Svest vs. Podsvest

Veoma je rasprostranjeno uverenje da ako je čovek zdrav i usklađen, njegova svest i podsvest poklopiće se u jednoj tački. Ova ideja jednostavno nije tačna. Podsvest zapravo funkcioniše nezavisno. Svi mi imamo dosta materijala u podsvesti. Međutim, taj materijal ne može samo tek tako da se pojavi, sakupi i obradi i na taj način postane deo kreativnog procesa. Svest to mora da odobri.

I to je samo jedan od odraza u višeslojnom nivou sopstvenog Uma. Naravno, nijedna od tih verzija, koja su zapravo uputstva nama, nije ni prijatna ni laka.

“Da li je to prava stvar. Put kojim ćeš se usuditi da kreneš ?! “  Naravno da nije, čim je i potrebno ovo pitanje postaviti sebi.

Zašto je u svemu ovome bitno ogledalo ?! Ogledalo je naš “papir i olovka“, a podsvest je taj materijal od koga može svašta da se napravi, samo ako se igra fer i na višim nivoima svesti.

Uđi u tamu sopstvene pećine

Ako si pročišćen, svestan i odvojen od prizemnih energija i misli, onda poznaješ i razumeš stvari koje se nalaze iza sfere svakodnevnog. Kako bi postao deo kreativnog i realizovao svoje talente, bilo kao pisca ili kroz neki drugi identitet, uključi samosvesnost preko kanala sopstvenih podsvesnih dubina. To je verovatno najmoćniji način integrisanja misaonih procesa.

Ti si onda ogledalo sopstvenih mogućnosti i izvor svake moguće inspiracije. Bezbrižno sačekaj blistave momente kada će ti sopstveno biće reći da te voli i razume.

Prepoznaj te momente čak i kada ti ih nebo pošalje na sasvim neočekivan način, skoro pa nebitan. E tako nastaje dobra priča…Želiš li pričati dobru priču samo nastaviti da pratiš informacije na ovom mestu. Javiće ti se sigurno inspiracija, a možda i puno više od toga.

 

 

 

 

 

 

6 Comments

 1. Efektno pisanje: Da li si razvio svoj stil ?! – Ivana Živanić

  2. March 2018. at 17:45

  […] Stil takođe može da predstavlja i karakteristični način izražavanja misli i govora kroz pisanu formu samog naratora. Kako je stil dosta povezan sa iskustvom čitalaca, to je jedan od najvažnijih elemenata pisanja. […]

 2. Alane Goh

  31. July 2018. at 03:23

  That is very attention-grabbing, You’re an excessively skilled blogger. I’ve joined your feed and look ahead to in search of more of your wonderful post. Additionally, I have shared your web site in my social networks!

 3. fotbollströjor

  24. August 2018. at 21:16

  I enjoy looking through your websites. Kudos!

 4. prepping supplies checklist

  28. August 2018. at 20:25

  Awesome blog! Do you have any tips for aspiring writers? I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything. Would you recommend starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m totally confused .. Any ideas? Appreciate it!

 5. maglie calcio poco prezzo

  31. August 2018. at 21:23

  With thanks! This is an good web-site.

 6. Kako napisati dobar tekst za blog ? – Blog Ivane Živanić

  9. September 2018. at 12:54

  […] ili poslovnim partnerima, možeš da ponudiš dobar sadržaj, pisanje bloga definitivno je dobar kanal za stvaranje interesa za  tvoje proizvode i usluge (lead […]

Leave a Reply