Povećaj vidljivost svojih postova

Ako napišeš nešto zanimljivo i korisno i želiš to da podeliš sa publikom, ne moraš da budeš ekspert za on line strategije ili marketing društvenih mreža kako bi povećao broj deljenja. Jedan od najboljih načina da generišeš saobraćaj na internetu jeste da predstaviš sebe kao verodostojan autoritet u onome o čemu pišeš. Možeš takođe i da se promovišeš tako što ćeš kroz praksu pisanja za druge sajtove, unaprediti veštine koje su ti neophodne.

Koristi od on line pisanja brojne su i značajne. Neke od njih podrazumevaju:

 • Izgradnja i jačanje sopstvenog autorskog ranga: Kriterijumi Google-a prepoznaju autora teksta onako kako se on predstavi, odnosno, da li je ponudio dobar ili prosečan tekst.
 • Generisanje unutrašnjih linkova: Ovo su linkovi o tvojim tekstovima i ka svemu onome što si napisao do sada.
 • Podizanje svesti o značaju brenda: Svaki tekst koji objavljuješ povećavaće mogućnost čitalaca da pronađe tvoj sadržaj i da poveže tvoje ime sa brendom koji gradiš.
 • Umrežavanje: Ako objavljuješ postove na web stranicama koje se već visoko rangiraju po rezultatima pretrage onda će linkovi koji vode do tvojih tekstova ukazivati na nešto što je vredno pažljivog čitanja. To će tebi pomoći da stvoriš ime autora u koga se može imati poverenja.
 • Generisanje povratnih informacija sa social medie: Poruke koje ćeš dobiti od publike takođe su važan faktor u algoritmu rangiranja onoga što pišeš. Vreme i trud koji uložiš u ovaj proces ne mora da bude nešto što će te opteretiti. Sledi ove korake kako bi optimalno prošao kroz sve to.

Pisanje prosečnih tekstova ne pomaže ti

Potrebno je da napišeš odličan tekst koji će da impresionira sve one koji ga budu pročitali. On svakako sadrži korisne, ozbiljne ili bar interesantne informacije, pravilno upotrebljenu gramatiku, podnaslove pomoću kojih ćeš da razbiješ tekst na manje celine, kao i odgovarajuće oblikovan tekst. Možeš i da analiziraš neke originalne podatke, a onda objaviš rezultate svog istraživanja. Na ovaj način javno dostupni podaci dobiće novo značenje kroz tvoj uvid u njih.

Stalno se edukuj

Piši o novim temama, budi kreativan kada su ideje u pitanju. Možeš čak i da ubaciš linkove do svojih tekstova u mailove koje šalješ, naravno ako to priroda komunikacije dozvoljava. Prati ostale pisce i uvek imaj plan objavljivanja koga ćeš se pridržavati. Pridržavajući se ovog procesa izgradićeš kredibilitet, autoritet i sjajan odnos sa publikom, ali i drugim autorima.

Počni da pišeš i deliš

Kada počneš da dobijaš od drugih pozitivne odgovore na ono što radiš i pišeš, napiši tekst na neku novu temu, eksperimentiši sa formama postova. Nakon objavljivanja postova, deli ih putem social medie, a takođe i uključi linkove do tekstova koje si ranije napisao, kada to bude prikladno. Ovo će učvrstiti veze između čitaoca i svega onog što si do sada napisao. Tekstovi će ti biti bolje rangirani što će uticati na veću vidljivost objava i veću izloženost publici.

*

 

Ako ljudi žele da čitaju ono što pišeš, oni će te tražiti na internetu. Ako imaš svoj stil, lako će te razlikovati od drugih koji pišu o sličnim temama, prepoznaće te i želeće da se upoznaju sa tvojim radom.

Tvoji postovi jesu tvoj odraz i zato bi trebalo da pišeš najbolje što možeš. Eksperimentiši sa temama, formama, kao i sa ličnim mislima jer tako ćeš dati publici razlog da obrate pažnju na tvoj rad. Ako ne znaš odakle da počneš, počni sa mailom koji ćeš mi poslati kako bi se onda mogli fokusirati na on line reputaciju kojom ćeš se predstaviti publici ili potencijalnim klijentima.

12 Comments

 1. Dragoš

  18. December 2017. at 00:37

  Sviđa mi se pristup jer je drugačiji od onih koje sam čitao na tu temu!

  1. Ivana Zivanic

   18. December 2017. at 16:59

   To je negde i zamisao, biti drugačiji od svega što je u ponudi, a opet biti zanimljiv i koristan 🙂 Hvala u svakom slučaju na podršci

 2. shonery

  18. December 2017. at 20:48

  Zanimljivo, svaka vrsta pomoći može biti dobrodošla… 🙂

  1. Ivana Zivanic

   19. December 2017. at 14:01

   Hvala, tu smo da pomažemo jedni drugima da budemo bolji 🙂

 3. Zašto su tvoji tekstovi osrednji ?! – Ivana Živanić

  22. December 2017. at 11:22

  […] to što se naglašava važnost svake oblasti ili teme o kojoj se piše. Ipak, u većini slučajeva tema bude uobičajena a nikako revolucionarna, kako to autor doživljava. Jednostavno ne generiše […]

 4. Manje poznati trikovi za bolji on line pristup publici – Ivana Živanić

  24. December 2017. at 14:45

  […] razvijati, bilo da se radi o pisanju, projektu ili nekom poslu, nema brzog i lakog načina. Ipak, pisanje bez neke promocije je upravo to- samo reči. Niko nije tu da ih pročita ili da se bavi sa njima, a […]

 5. Eldora Micha

  28. June 2018. at 23:58

  F*ckin’ remarkable things here. I am very glad to see your article. Thanks a lot and i am looking forward to contact you. Will you kindly drop me a e-mail?

 6. Cortez Kreisler

  18. July 2018. at 09:37

  I am glad to be a visitant of this double dyed website! , thanks for this rare info ! .

 7. Sierra Randle

  31. July 2018. at 06:21

  Spot on with this write-up, I really think this web site wants way more consideration. I’ll most likely be once more to read far more, thanks for that info.

 8. fotbollströjor barn

  23. August 2018. at 21:19

  I love the details on your web sites. Thanks a bunch.

 9. survive io battle royale unblocked

  29. August 2018. at 20:41

  I absolutely love your blog and find almost all of your post’s to be exactly I’m looking for. Do you offer guest writers to write content in your case? I wouldn’t mind composing a post or elaborating on many of the subjects you write about here. Again, awesome weblog!

 10. GREŠKE U CONTENT PISANJU – Blog Ivane Živanić

  23. September 2018. at 14:24

  […] i neprofesionalizam. Posetioci sajta će definitivno voleti da čitaju to što pišeš ako si interesantan i prikazuješ stvari na jednostavniji i lakši način, ali kada pređeš tu granicu, oni će […]

Leave a Reply