Zašto su tvoji tekstovi osrednji ?!

Kada pišeš o dosta različitih tema, primetićeš zajedničku crtu u svakoj od njih. Jedan od najočiglednijih izazova, kada je reč o svakodnevnom pisanju, jeste to što se naglašava važnost svake oblasti ili teme o kojoj se piše. Ipak, u većini slučajeva tema bude uobičajena a nikako revolucionarna, kako to autor doživljava. Jednostavno ne generiše veliki saobraćaj na internetu niti ima veliki broj deljenja, a pri tom ne postoji ni neki adekvatan plan organizacije iza napisanog teksta.

Nadmašićeš sam sebe ukoliko objavljuješ sadržaje dosledno, fokusiraj se da to što pišeš pronađe pravi put do ciljane publike i piši o nečemu što nije baš dostupno, a potrebno je čitaocima.

Kako je saobraćaj na internetu direktno povezan sa kvalitetom unutrašnjih linkova u tvom tekstu, bićeš čitaniji ako objavljuješ i deliš na relevantnim mestima. I zapravo nije teško dobiti kvalitetne povratne informacije. Postoje pametni načini izgradnje brenda, stila i odnosa sa publikom. Međutim, susretaćeš  se i sa onim slučajevima gde ono što pišeš niko neće primećivati. Pogledaj kako da se snađeš u takvim situacijama.

Nedostatak doslednosti

Ovde je situacija prilično jasna- jednostavno ne objavljuješ dovoljan broj tekstova. Povodom toga, trebalo bi da utvrdiš koliko često je tebi dovoljno da napišeš i objaviš neki kvalitetan tekst. Da li je to na dnevnom, nedeljnom ili mesečnom nivou ? Doslednost je samo jedan mali deo kompletne slike. Ako pišeš dnevno po jedan tekst, ali on je bez sjaja onda je bolje da se fokusiraš na poboljšanje kvaliteta svojih sadržaja.

Zamisli da si novinar. Da li možeš da napišeš dovoljan broj odličnih članaka za dnevne novine ? Ako ne možeš, verovatnije je da će ti više odgovarati nedeljno objavljivanje. Pronađi ritam koji tebi odgovara kada je doslednost u pitanju, a zatim pređi na rešavanje distribucije toga što napišeš.

Kako objavljivati ?!

Ovo je jedna od najzanimljivijih komponenti procesa pisanja. Ako želiš da provedeš vreme kako bi napisao odličan tekst, prvo proveri da li imaš publiku koja želi da čita o tome. Facebook je dobra platforma gde možeš da deliš ono o čemu pišeš. Ukoliko objavljuješ bar jednom nedeljno, onda je potrebno najmanje 250 čitalaca kako bi vreme koje si uložio u pisanje bilo vredno truda.

Nedostatak strategije

Da bi imao kredibilitet koji će tebe pozicionirati kao autoritet, potrebni su ti dobri unutrašnji linkovi koji će vraćati čitaoce na ono o čemu pišeš i dobre povratne informacije od njih.

Prilično je česta situacija da se autori fokusiraju na interne sadržaje, odnosno, objavljuju svoje tekstove samo na jednoj stranici, obično svojoj. Ako se povežeš sa grupama koje su srodne tvojoj tematici, pojačaćeš saobraćaj ka svojim objavama i tekstovima. Ako ni ovo ne daje željene rezultate, vreme je da promeniš strategiju.

*

    Uspešno pisati o nečemu nije komplikovana nauka. Utvrdi koje su to slabe tačke koje bi trebalo da poboljšaš, odredi koja bi to najbolja strategija bila za generisanje napisanog, a koja će te odvesti do većeg broja čitalaca. Na ovom mestu pronaćićeš konkretne korake do željenog uspeha.

10 Comments

 1. Kako izvežbati mozak da misli kreativno – Ivana Živanić

  29. December 2017. at 16:42

  […] Trebalo bi da dobro procenimo sopstvene mogućnosti kako bi mogli maksimizirati bilo koji od potencijala koji nosimo u […]

 2. Jezičke barijere: Kako izbor reči utiče na rešavanje izazova – Ivana Živanić

  7. January 2018. at 11:27

  […] fraze potpuno menjaju strukturu rečenice, dajući joj pri tom podsticajnu i participativnu konotaciju. S obzirom na ovu osobinu […]

 3. Budućnost pripada informaciji – Ivana Živanić

  16. February 2018. at 17:56

  […] Odgovor se često sam po sebi nametne- Nema. Ne može nikada ni biti pošto je ovde reč o oblicima međuzavisnosti, ali i šire svesti koja tek treba da se ispolji u predstojećem periodu. […]

 4. Personalizuj svoju Email komunikaciju – Ivana Živanić

  9. April 2018. at 15:53

  […] je jednostavniji i jasniji stil pisanja. Potrudi se da zvučiš lično, a ne kao neki automat koji komunicira o poslu. Shodno tome, […]

 5. furtdsolinopv

  23. June 2018. at 10:45

  You are a very intelligent person!

  1. Ivana Zivanic

   23. June 2018. at 13:05

   Thank you ! This is most beuatiful thing that I heard ! 🙂

 6. Kvantitet vs. Kvalitet- Da li je bolji jedan duži tekst ili više kraćih ?! – Blog Ivane Živanić

  1. July 2018. at 13:11

  […] sadržaj ili tekst koji napišeš, sam po sebi neće biti dovoljan da ti obezbedi dobro rangiranje koje je u stvari […]

 7. Dexter Lench

  18. July 2018. at 18:24

  Some genuinely excellent content on this internet site, appreciate it for contribution. “He that falls in love with himself will have no rivals.” by Benjamin Franklin.

 8. Ne piši previše dubokoumne sadržaje – Blog Ivane Živanić

  5. August 2018. at 14:47

  […] ipak isplati. Ukoliko prestaneš u jednom momentu da pišeš duže tekstove, saobraćaj tvojih objava će i dalje biti u […]

 9. matt graham survivalist wikipedia

  29. August 2018. at 01:41

  I like what you guys are up too. Such smart work and reporting! Carry on the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my website :).

Leave a Reply